Ο Λευκός Οίκος προετοιμάζει μέτρα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

0

Μετά την αποτυχία υιοθέτησης νομοσχεδίου που προέβλεπε προδιαγραφές ασφαλείας του κυβερνοχώρου για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς για τη χώρα, όπως είναι η διαχείριση της ενέργειας, του ηλεκτρισμού και των υδάτων, ο Λευκός Οίκος επανέρχεται, αυτή τη φορά με εκτελεστικό διάταγμα.

Για το σκοπό αυτό, έχει ζητηθεί από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, ενώ επίσης έχει ζητηθεί η συμβολή γνωστών εταιρειών σχετικά με τις πρακτικές ασφαλείας που οι ίδιες χρησιμοποιούν.

Αν και οι κατευθυντήριες γραμμές δεν θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα ούτε και τη μορφή νόμου, ωστόσο εκτιμάται ότι θα καλύψουν κενά που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της ασφάλειας του κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου, η συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα θα συμβάλει στη αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση επιθέσεων των κρατικών συστημάτων, αλλά και στην υιοθέτηση υψηλότερων προδιαγραφών ασφαλείας σε τομείς που θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικοί για τη χώρα.

Σχόλια