Ο μεγαλύτερος “πόλεμος” στην ιστορία του διαδικτύου

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται η μεγαλύτερη «σύγκρουση» στα χρονικά του διαδικτύου.

Ο διαδικτυακός πόλεμος ξεκίνησε όταν ο διεθνής Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Spamhaus μπλόκαρε servers του Cyberbunker, ενός Ολλανδικού web host, το οποίο φιλοξενεί κάθε είδους περιεχόμενο, με την εξαίρεση υλικού παιδικής πορνογραφίας καθώς υλικού σχετικού με την τρομοκρατία. Να σημειωθεί ότι ο Spamhaus είναι ένας οργανισμός, ο οποίος βοηθά τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας να φιλτράρουν ο,τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως spam ή ως μήνυμα με ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ο Sven Olaf Kamphuis, φερόμενος ως εκπρόσωπος του Cyberbunker κατηγόρησε το Spamhaus για κατάχρηση εξουσιών, επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στη ροή του διαδικτύου. Στη συνέχεια, το Spamhaus άρχισε να δέχεται τεράστιας έκτασης κυβερνοεπιθέσεις ενώ εκπρόσωποί του υποστήριξαν ότι μέλη του Cyberbunker σε συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις από την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία βρίσκονται «πίσω» από την επίθεση.

Τέλος, σημειώνεται ότι το ζήτημα χαρακτηρίζεται ως μείζονος σημασίας από τους ειδικούς του διαδικτύου, καθώς εκτιμάται ότι ο διαδικτυακός πόλεμος θα μπορούσε να καταλύσει κοινές υπηρεσίες e-mail, web banking κ.α.

Σχόλια