Ο Μπους υπογράφει νόμο για τη μη φορολόγηση του Internet

0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους, υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή το νόμο που ψήφισε το Κογκρέσο, ο οποίος απαγορεύει την επιβολή φόρου στις συνδέσεις στο διαδίκτυο με σκοπό να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να γίνουν συνδρομητές συνδέσεων υψηλής ταχύτητας (broadband). Ήδη στην προεκλογική του εκστρατεία, ο Μπους είχε τονίσει την ανάγκη για μεγαλύτερη διάδοση του Internet στα αμερικανικά νοικοκυριά, ενώ η ενέργειά του αυτή χαιρετήθηκε από τις εταιρίες πληροφορικών συστημάτων.

Η απαγόρευση για την επιβολή φόρου δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς παρόμοιο μέτρο είχε ισχύσει από το 1998 έως πέρυσι, αλλά λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο, δεν ανανεώθηκε. Τον περασμένο μήνα ψηφίστηκε ο εν λόγω νόμος, που απαγορεύει τη φορολογία στο Internet έως το 2007.

Ο Γερουσιαστής Τζωρτζ Άλλεν, υπέρμαχος του νόμου, υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτό τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και σε απομονωμένες περιοχές θα βοηθηθούν στην απόκτηση σύνδεσης υψηλής ταχύτητας, το κόστος της οποίας είναι 30 με 50 δολάρια το μήνα, ενώ μία σύνδεση dial up στοιχίζει μόλις 9,95 δολάρια το μήνα.

Σχόλια