Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αποφασίζει για τον ηλεκτρονικό τζόγο

0

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Αντίγκουα και Μπαρμούντα σχετικά με τον ηλεκτρονικό τζόγο στο Διαδίκτυο. Η Αμερική υποστηρίζει πως αυτού του είδους ο τζόγος πρέπει να απαγορευτεί, καθώς παραβιάζει τους νόμους σε ορισμένες Πολιτείες της, ενώ η Αντίγκουα δηλώνει πως η θέση αυτή των ΗΠΑ παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου. Το θέμα αναμένεται να επιλυθεί με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ύστερα από προσφυγή της Αντίγκουας.

Η ΠΟΕ είναι αρμόδια για την επίλυση διαφοράς που αφορά το εμπόριο ανάμεσα σε δύο χώρες. Ωστόσο, η απόφαση της ΠΟΕ, αν είναι υπέρ της Αντίγκουας, μπορεί να προσβληθεί με έφεση από τις ΗΠΑ και να ανατραπεί.

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ομοσπονδιακός νόμος που να απαγορεύει τον ηλεκτρονικό τζόγο, αλλά άλλες Πολιτείες τον απαγορεύουν και άλλες τον επιτρέπουν υπό περιορισμούς. Προς το παρόν πάντως, λειτουργούν πάνω από 1800 ιστοσελίδες ηλεκτρονικού τζόγου που αναμένεται να δεχτούν συνολικά για το 2004 στοιχήματα αξίας περίπου 7 δις δολαρίων, ενώ μέχρι το 2010 το ποσό αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τα 18,4 δις δολάρια.

Σχόλια