Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς απαγόρευσε της χρήση της εικόνας του μέχρι το 2039

0

Ο ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς μερίμνησε, πριν το θάνατο του, για τον τρόπο διαχείρισης της εικόνας του μέχρι το 2039, σύμφωνα με έγγραφο που ήρθε προσφάτως στο φως της δημοσιότητας.

Με συμβολαιογραφική πράξη, η οποία δημοσιοποιήθηκε στα πλαίσια των διαδικασιών διανομής της περιουσίας στους κληρονόμους του, ο Ουίλιαμς παραχώρησε τα δικαιώματα του πάνω στο όνομα, την υπογραφή, τις φωτογραφίες, και την εικόνα του, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα, Windfall Foundation, το οποίο είχε ιδρύσει. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα του ηθοποιού δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε ταινίες ή διαφημίσεις, τουλάχιστον μέχρι το πέρας μίας συγκεκριμένης χρονολογίας.
 
Πρόκειται για μια νέα μορφή συμβολαίου προστασίας της προσωπικότητας και της ιδιωτικής ζωής, καθώς ο Ουίλιαμς και οι δικηγόροι του φαίνεται πως είχαν επίγνωση των τεχνολογικών εξελίξεων, οι οποίες επιτρέπουν την «ψηφιακή εισαγωγή» της εικόνας ενός ηθοποιού σε ταινίες ή διαφημίσεις και μετά το θάνατο του, όπως συνέβη στην περίπτωση διαφήμισης κινητού τηλεφώνου, με «πρωταγωνίστρια» την Όντρεϊ Χέπμπορν.