Ο Σβαρτσενέγκερ θέτει βέτο σε νομοσχέδια για τα προσωπικά δεδομένα

0

Ο πρώην ηθοποιός και νυν κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έθεσε βέτο σε τρία νομοσχέδια που αποσκοπούσαν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Το πρώτο νομοσχέδιο υποχρέωνε τους εργοδότες της Πολιτείας να ενημερώνουν εγγράφως τους υπαλλήλους τους σε περίπτωση που η ηλεκτρονική αλληλογραφία και οι ιστοσελίδες που επισκέπτονται μέσω του υπολογιστή στη δουλειά τους παρακολουθούνται. Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, καθώς οι υπάλληλοι γνωρίζουν ήδη ότι ενδέχεται να παρακολουθούνται στην εργασία τους.

Το δεύτερο νομοσχέδιο απαγόρευε στις φαρμακευτικές εταιρίες να στέλνουν στο εξωτερικό με ηλεκτρονικό τρόπο πληροφορίες σχετικά με τον ιατρικό φάκελο ασθενούς. Ο Σβαρτσενέγκερ το απέρριψε με την αιτιολογία ότι οι ισχύοντες νόμοι καλύπτουν επαρκώς το ζήτημα.

Το τρίτο, τέλος νομοσχέδιο απαιτούσε από τις Τράπεζες να έχουν τη συναίνεση του πελάτη τους πριν διαθέσουν σε τρίτο πρόσωπο προσωπικά του δεδομένα. Το βέτο του κυβερνήτη στηρίχθηκε στο ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε σύγκρουση με ισχύοντες νόμους της Πολιτείας που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Σχόλια