Ο σεναριογράφος του Pulp Fiction κατέθεσε αγωγή κατά της Microsoft

0

Ο γνωστός σεναριογράφος και βραβευμένος με Όσκαρ το 1994 για την ταινία Pulp Fiction, Roger Avary κατέθεσε αγωγή κατά της Microsoft σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία έκλεψε την ιδέα του πάνω σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με τον τίτλο “Yourself! Fitness”. Με την αγωγή επιδιώκει αποζημίωση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τη διακοπή της πώλησης του παιχνιδιού από την επίσης εναγομένη εταιρία ResponDesign, που το εκδίδει, ενώ θα ζητήσει την επιβολή ποινικών κυρώσεων μέσω μηνύσεως.

Ο Avary αναφέρει στην αγωγή του ότι η Microsoft του είχε ζητήσει να παρουσιάσει την ιδέα του για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, το περιεχόμενου του οποίου έχει να κάνει με τη γιόγκα, και του ζήτησε να υπογράψει συμφωνητικό με το οποίο θα μεταβιβάζει τα δικαιώματά του χωρίς αποζημίωση. Τελικά, όπως δηλώνει, έμαθε από δημοσίευμα σε εφημερίδα ότι η Microsoft εξέδωσε μέσω της ResponDesign ένα σχεδόν πανομοιότυπο με τη δική του ιδέα παιχνίδι με την ονομασία “Yourself! Fitness”.

Στέλεχος της ResponDesign δήλωσε πως οι ισχυρισμοί του Avary δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κι ότι η Microsoft δεν συνέβαλε στο σχεδιασμό αυτού του παιχνιδιού. Τέλος, υποστήριξε ότι το “Yourself! Fitness” είναι αποκλειστικό δημιούργημα 16 υπαλλήλων της εταιρίας, πριν ακόμα ο Avary έρθει σε επαφή με την Microsoft.

Σχόλια