Ο σκηνοθέτης Spike Lee κατοχυρώνει το όνομά του σαν domain name

0

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Spike Lee εξασφάλισε τον έλεγχο του διαδικτυακού domain name www.spikelee.com έπειτα από διαιτητική απόφαση του ΟΗΕ.

Ο διαιτητής του Οργανισμού Διεθνούς Πνευματικής Ιδιοκτησίας διέταξε την κατοχύρωση του domain name στον σκηνοθέτη, μετά από καταγγελία του τελευταίου ότι η σχετική δικτυακή διεύθυνση χρησιμοποιείται παράνομα. Ο μέχρι τώρα κάτοχος της διεύθυνσης ήταν ο Mercedita Kyamko από τις Φιλιππίνες, που σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ότι τη χρησιμοποιούσε παράνομα, με κακή πίστη και χωρίς έννομο συμφέρον, καθώς το σχετικό link οδηγούσε σε πορνογραφική σελίδα.

Ο Kyamko, σύμφωνα με την απόφαση, είχε και στο παρελθόν προβεί σε παρόμοιες ενέργειες, κατοχυρώνοντας έναντι μερικών δολαρίων domain names με διάσημα ονόματα, τα οποία ωστόσο οδηγούσαν και αυτά σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Το σύστημα αυτό διαιτησίας του ΟΗΕ ξεκίνησε το 1999 και επιτρέπει σε αυτούς που έχουν δικαίωμα πάνω σε ένα domain name, να το κατοχυρώσουν αποφεύγοντας τις χρονοβόρες και πολυέξοδες δικαστικές διαμάχες.