Οι δημιουργοί του λογισμικού Morpheus κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της eBay και της Joost

0

Η εταιρία που δημιούργησε το λογισμικό ανταλλαγής αρχείων μέσω του Διαδικτύου, Morpheus κατέθεσε αγωγή σε βάρος των εταιριών eBay, Joost, Skype, των ιδρυτών του Kazaa, καθώς και άλλων εταιριών υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα πρώτης επιλογής της που είχε βάση συμβολαίου.

Συγκεκριμένα η StreamCast Networks στην σχετική αγωγή που κατέθεσε ενώπιον Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, υποστήριξε ότι οι ιδρυτές του Kazaa, βάση του συμβολαίου που είχαν μαζί της, θα έπρεπε να είχαν προτείνει πρώτα σε αυτή την εξαγορά της ομώνυμης εταιρίας και την μεταβίβαση της τεχνολογίας FastTrack.

Οι ιδρυτές του Kazaa χρησιμοποίησαν το επίμαχο λογισμικό για να δημιουργήσουν την εταιρία τηλεφωνικών υπηρεσιών Skype, την οποία εξαγόρασε το 2005 η εταιρία eBay.

Η StreamCast προσπάθησε, με παλαιότερη αγωγή της, αλλά δίχως επιτυχία να αποτρέψει την εξαγορά της Skype από την eBay.

Η StreamCast με την νέα της αγωγή διεκδικεί αποζημίωση για την προαναφερθείσα εξαγορά, ενώ παράλληλα επιδιώκει την επιβολή απαγόρευσης της χρήσης της τεχνολογίας FastTrack από την Joost, εταιρία τηλεοπτικών υπηρεσιών που δημιούργησαν πρόσφατα οι ιδρυτές του Kazaa.

Σχόλια