Οι εκπρόσωποι των καταναλωτών των Σκανδιναβικών χωρών υπό σκέψη για την άσκηση αγωγής κατά της Apple Computer.

0

Οι εκπρόσωποι των καταναλωτών των Σκανδιναβικών χωρών αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο να στραφούν δικαστικά κατά της Apple Computer στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην 24-25 Αυγούστου, εφόσον η τελευταία δεν επιφέρει αλλαγές στους περιορισμούς που αφορούν τα download από το μουσικό κατάστημα του Διαδικτύου iTunes.

Πριν από δύο μήνες η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία υποστήριξαν ότι η Apple παραβιάζει τους εγχώριους κανόνες που αφορούν τις δικαιοπραξίες και τη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα, με το να καθιστά την συσκευή iPod ως την μόνη φορητή συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής που είναι συμβατή με τα μουσικά αρχεία του iTunes.

Η Apple υπεραμύνθηκε με δήλωση της των επίμαχων περιορισμών και ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο.

Οι εκπρόσωποι των καταναλωτών θα συζητήσουν την περίπτωση άσκησης ομαδικής αγωγής κατά της Apple., ενώ η τελική απόφαση για το αν θα ακολουθήσουν την δικαστική οδό θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρίας.

Σχόλια