Οι Γερμανοί γυρίζουν την πλάτη στο αμφιλεγόμενο Street View

0

Χιλιάδες γερμανοί πολίτες ζητούν από την εταιρεία Google να αφαιρέσει από την υπηρεσία της Street View φωτογραφίες των σπιτιών και λοιπών ακινήτων τους. “Ο αριθμός των αιτημάτων δεν θα επηρεάσει τα σχέδιά μας να λειτουργήσει το Street View μέσα στο τρέχον έτος”, αναφέρει ο Κάι Όμπερμπεκ, εκπρόσωπος της Google στο Αμβούργο, που προσθέτει ότι η εταιρεία αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα ζητημάτων ιδιωτικότητας και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ικανοποιήσει τους ιδιώτες και να διασκεδάσει τους φόβους και δισταγμούς τους.
Ο υπουργός προστασίας του καταναλωτή τόνισε ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι αιτήσεις Γερμανών για την απομάκρυνση των φωτογραφιών που αφορούν περιουσία τους από το Street View. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό εντός της εβδομάδας.
Οι γερμανικές αρχές ήδη ερευνούν το σκάνδαλο που ήλθε στο φως μετά την αποκάλυψη περί παράνομης συλλογής δεδομένων που διακινούντο μέσω ανοιχτών ασύρματων δικτύων, κατά τη λήψη φωτογραφιών για την προετοιμασία του Street View. Η Google, που αποδίδει το ζήτημα σε λάθος προγραμματισμό έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές τα δεδομένα, ενώ παρόμοιες έρευνες σε βάρος της διεξάγονται σε δεκάδες χώρες.

Σχόλια