Οι ΗΠΑ νούμερο ένα στόχος επιθέσεων κατά των Windows

0

Οι χρήστες των Windows στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται τις περισσότερες επιθέσεις στον και ως εκ τούτου αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο από το νέο εργαλείο της Microsoft για την απομάκρυνση κακόβουλων προγραμμάτων.
Μέχρι στιγμής το νέο εργαλείο της Microsoft έχει απομακρύνει κακόβουλα προγράμματα από τουλάχιστον 2,2 αμερικανικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε προσφάτως στη δημοσιότητα η Microsoft το εργαλείο MSRT έχει καθαρίσει από ιούς 383.378 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην Κίνα, 282.152 στη Βραζιλία, 278.207 στη Βρετανία και 262.539 στην Κορέα.
«Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, διότι είναι εξ ορισμού ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος για όλους τους κακόβουλους κωδικούς εκεί έξω», δήλωσαν οι Μάριαν Ραντού και ο Σκοτ Γου, μέλη του Κέντρου Προστασίας Κακόβουλων Προγραμμάτων της Microsoft.
«Η Κίνα και η Βραζιλία είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Η Κίνα για παράδειγμα είναι ο βασικός στόχος ανθρώπων που κλέβουν κωδικούς παιχνιδιών στο διαδίκτυο και όλης της μαύρης αγοράς που σχετίζεται με αυτά, ενώ η Βραζιλία δέχεται περισσότερες επιθέσεις από ανθρώπους που επιδιώκουν να διεισδύσουν σε τραπεζικά δεδομένα», πρόσθεσαν οι Ραντού και Γου.
Τον Αύγουστο η Microsoft πρόσθεσε ακόμα ένα ιό (Win32/FakeRean) στον μακρύ κατάλογο των κακόβουλων προγραμμάτων που μπορούν να πλήξουν το λογισμικό της.

Σχόλια