Οι ΗΠΑ πιέζουν την Κίνα για την αντιμετώπιση της πειρατείας

0

Μέλη της αμερικανικής Γερουσίας ζήτησαν από τηην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους να αυξήσει τις πιιέσεις προς την Κίνα για την αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης πειρατείας σε προγράμματα λογισμικού, cd και dvd. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η Κίνα αποτελεί πλέον παράδεισο για τους πειρατές κινηματογραφικών ταινιών, καθώς παράνομα αντίγραφα ταινιών, όπως είναι το νέο επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων, κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους του Πεκίνου.

Τόσο η Γερουσία, όσο και η αντιπροσωπεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στην Αμερική θα συναντηθούν με τα μέλη κινεζικής αντιπροσωπείας, όπου και θα ζητηθεί μεγαλύτερος σεβασμός στη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας από την κυβέρνηση της Κίνας. Σημειώνεται ότι η διακίνηση πειρατικού υλικού στην κινεζική αγορά κοστίζει έως και 3,5 δις δολάρια στις αμερικανικές εταιρίες.

Πάντως, δεν είναι μόνον η ασιατική αυτή χώρα που έχει τεθεί υπό την αμερικανική επιτήρηση για το θέμα της πειρατείας, αλλά το ίδιο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίζει η Ρωσία, η Ινδονησία και η Βραζιλία.