Οι ιδρυτές της Google από τους πλέον ισχυρούς στα ΜΜΕ

0

Οι ιδρυτές της Google, Λάρι Πέιτζ και Σέρτζι Μπριν βρίσκονται φέτος στην πρώτη θέση της λίστας της Guardian με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι δύο επικεφαλής της Google θεωρούνται ισχυρότεροι λόγω της αξιοσημείωτης επίδρασης της μηχανής αναζήτησης στα μέσα ενημέρωσης.

Από τη δεύτερη θέση της λίστας «έπεσε» ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ. Ο πρόεδρος της News Corp έχασε την θέση του για πρώτη φορά από τον δεύτερο γιο του Τζέιμς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζέιμς Μέρντοχ, πρόεδρος του βρετανικού τηλεοπτικού ομίλου BSkyB του ομίλου News Corporation για την Ασία και την Ευρώπη βρίσκεται στην δεύτερη θέση, στέλνοντας τον πατέρα του στην πέμπτη.

Ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Μέρντοχ, η Ελίζαμπεθ, περιλαμβάνεται στη λίστα και μάλιστα αρκετά ψηλά, στην 27η θέση ενώ στην έκτη θέση βρίσκεται το αφεντικό της Αpple, ο 53χρονος Στιβ Τζομπς.

Οι υποψήφιοι για τη λίστα του Guardian κρίνονται από ομάδα ειδικών με βάση την πολιτιστική, πολιτική και οικονομική επιρροή τους.

Σχόλια