Οι λογαριασμοί επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μέρος της πτωχευτικής περιουσίας

0

 

Αμερικανικό δικαστήριο απεφάνθη ότι οι λογαριασμοί μιας επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν μέρος της πτωχευτικής περιουσίας, διατάζοντας την κράτηση ενός άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τους κωδικούς πρόσβασης των σελίδων της επιχείρησης του.

Ο Τεξανός, Jeremy Alcede, διαχειριζόταν ο ίδιος τις σελίδες του οπλοπωλείου του στο Facebook και το Twitter, δημοσιεύοντας μάλιστα και τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Όταν, μετά την πτώχευση του, του επιβλήθηκε από το δικαστήριο η υποχρέωση γνωστοποίησης των σχετικών κωδικών πρόσβασης στο νέο διευθυντή του καταστήματος, ο J.Alcede αρνήθηκε να συμμορφωθεί, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η προσωποκράτηση του, λόγω απείθειας προς το δικαστήριο. Όπως δήλωσε ο δικαστής της υπόθεσης, ο Alcede θα αφεθεί ελεύθερος μόνο εάν συνεργαστεί με τις αρχές, γνωστοποιώντας τους επίμαχους κωδικούς πρόσβασης.

Η ασυνήθιστη υπόθεση αποτελεί την πρώτη περίπτωση, κατά την οποία κρίθηκε ότι οι λογαριασμοί μίας επιχείρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν περιουσιακό της στοιχείο, και άρα μέρος της πτωχευτικής περιουσίας.