Ολλανδία: Δικαστική απόφαση κατά ιστοσελίδας παιδοφιλίας

0

Δικαστήριο στην Ολλανδία απαγόρευσε σε ιστοσελίδα με περιεχόμενο παιδοφιλίας να δημοσιεύει φωτογραφίες των παιδιών μελών της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της τρίχρονης διαδόχου του ολλανδικού χρόνου, πριγκίπισσας Αμαλίας.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά τον εντοπισμό φωτογραφιών της πριγκίπισσας Αμαλίας και των ξαδέρφων της Λούκας και Άννα στην ιστοσελίδα με περιεχόμενο παιδοφιλίας, «Martijn».

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η ιστοσελίδα παραβιάζει την ιδιωτική ζωή της πριγκίπισσας αλλά και του δικαιώματός της να ελέγχει πώς χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες της.

«Η βασιλική μας οικογένεια έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά πριγκίπων και πριγκιπισσών. Τι ευτυχία!», ανέφερε η ιστοσελίδα, η οποία τάσσεται υπέρ της κοινωνικής αποδοχής της παιδοφιλίας.

Οι φωτογραφίες αφαιρέθηκαν αμέσως από την ιστοσελίδα. Ωστόσο, η εταιρεία που λειτουργεί την ιστοσελίδα υποστήριξε ότι δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο που ανεβάζουν στα διάφορα φόρα τα μέλη της ιστοσελίδας.

Εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης δήλωσε ότι μετά την εν λόγω δικαστική απόφαση κι άλλοι γονείς μπορούν να αναγκάσουν την ιστοσελίδα να αφαιρέσει φωτογραφίες παιδιών.

Σχόλια