Ολλανδικό Δικαστήριο υποχρέωσε εταιρία του Διαδικτύου να παραδώσει στοιχεία που αφορούν συνδρομητή της

0

Επιτυχία για την ολλανδική ομάδα κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων, Brein, θεωρείται η απόφαση Δικαστηρίου να υποχρεώσει την προμυθεύτρια εταιρία Διαδικτύου UPC να παραδώσει στοιχεία που αφορούν συνδρομητή της, ύποπτου για συμμετοχή σε κύκλωμα πειρατείας στο Διαδίκτυο.

Η Brein έχει επανηλλειμένα προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση δικασικώς στα στοιχεία ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για την ανταλλαγή μεγάλου αριθμού αρχείων μουσικής, ταινιών και άλλου υλικού που προστατεύεται με κοπιραϊτ, χωρίς καμία επιτυχία.

Είναι η πρώτη φορά στην Ολλανδία που κάποιος πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου υποχρεώνεται να παραδώσει στοιχεία για συνδρομητή που χρησιμοποιεί το δίκτυο ανταλλαγής αρχείων προκειμένου και αποθηκεύει το επίμαχο υλικό στον προσωπικό του υπολογιστή.

Ο Ολλανδός Δικαστής έκρινε ότι δεν τυγχάνουν εφαρμογής οι κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όταν συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: όταν αποδεικύνεται απο τις ομάδες κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων ότι τα αρχεία ανταλλάχτηκαν παράνομα και ότι το πρόσωπο που ανταλλάσει τα επίμαχα αρχεία είναι το ίδιο πρόσωπο με τον εγεγραμμένο πελάτη της εταιρίας Διαδικτύου.

Σχόλια