Ολοένα και πιο νέοι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου

0

Το φαινόμενο των κλοπών ταυτοτήτων στον κυβερνοχώρο θα επιδεινωθεί το 2008, αναφέρει το κέντρο ερευνών Identity Theft, το οποίο υπογραμμίζει ότι μία από τις πιο ανησυχητικές διαπιστώσεις είναι ότι στην πλειονότητα τους οι δράστες είναι νεαρά άτομα από το αναπτυσσόμενο κόσμο, οι οποίοι αναζητούν το εύκολο κέρδος.
Η έρευνα επισημαίνει ότι πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κλοπής ταυτοτήτων και προσωπικών δεδομένων είναι η εύκολη πρόσβαση σε εξοπλισμό πλαστογράφησης, τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας των εταιρειών που χειρίζονται τεράστιο όγκο δεδομένων και η πληθώρα των ιών.
Ωστόσο, τα συμπεράσματα της έρευνας δεν είναι εξ ολοκλήρου αποθαρρυντικά. Οι ερευνητές της ITRC εκτιμούν ότι σύντομα οι περισσότερες εταιρείες θα υιοθετήσουν ή θα ανανεώσουν την πολιτική τους σε θέματα ασφαλείας, οι βουλευτές θα καταθέσουν προτάσεις για νόμους που θα περιορίζουν τη χρήση των αριθμών Κοινωνικής Ασφάλισης και οι κυβερνήσεις και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί θα προσφέρουν αφιλοκερδώς βοήθεια στα θύματα αυτής της απάτης.
Σύμφωνα με την έρευνα οι πιο συνήθεις τύποι κλοπών ταυτότητας είναι όταν ένα άτομο κλέβει τις προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες, είτε για να κλέψει τα χρήματα από μια ήδη καθιερωμένη πιστωτική κάρτα είτε από έναν τραπεζικό λογαριασμό είτε για να ανοίξει ένα νέο δάνειο είτε από την πιστωτική κάρτα προκειμένου παράνομα και ψευδώς να αποκτηθούν τα νομισματικά κεφάλαια.

Σχόλια