Ολοκλήρωση της έρευνας της Κομισιόν για την αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αποφασίσει να διερευνήσει τις πρακτικές πέντε μεγάλων εκδοτικών οίκων ηλεκτρονικών βιβλίων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, κατόπιν υπονοιών χειραγώγησης τιμών. Μεταξύ των εκδοτικών οίκων που βρίσκονταν στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν και οι Apple, Harper Collins και ο γαλλικός οίκος Hachette.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε [Link] ότι το κλείσιμο των ερευνών αποφασίσθηκε αφού οι εταιρείες ανέλαβαν νομικές δεσμεύσεις σεβασμού της ανταγωνιστικότητας, στην αγορά των ηλεκτρονικών βιβλίων.

«Παρότι ο κάθε ξεχωριστός εκδότης και πωλητής ηλεκτρονικών βιβλίων είναι κατ΄αρχήν ελεύθερος να επιλέξει τον τύπο επιχειρηματικής σχέσης που προτιμά, κάθε μορφή συνεργασίας για τον περιορισμό ή την εξαφάνιση του ανταγωνισμού είναι απλώς απαράδεκτη. Οι δεσμεύσεις οι οποίες προτάθηκαν θα αποκαταστήσουν τις φυσιολογικές ανταγωνιστικές συνθήκες σε αυτή την νέα και αναπτυσσόμενη αγορά, προς όφελος των αγοραστών και των αναγνωστών των ηλεκτρονικών βιβλίων», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Joaquin Almunia.

Σχόλια