Ομαδική αγωγή αποζημίωσης κατά της Blizzard για παραλείψεις προστασίας δεδομένων των χρηστών

0

Με την αγωγή ζητείται αποζημίωση των αγοραστών-καταναλωτών των παιχνιδιών της Blizzard, επειδή υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν συγκεκριμένη πλατφόρμα για να παίξουν on-line τα παιχνίδια, ενώ δεν προστατεύονται επαρκώς τα στοιχεία που έχουν εμπιστευθεί στην εν λόγω πλατφόρμα οι εγγεγραμμένοι χρήστες.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες η εταιρεία από το 2009 υποχρεώνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Battle.net, προκειμένου να παίξουν τα online παιχνίδια της εταιρείας, μερικά από τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή, όπως το Diablo III και το World of War craft. Περαιτέρω, ισχυρίζονται ότι η εταιρεία παραπλανά τους καταναλωτές, αφού τους διαθέτει εργαλεία προστασίας των δεδομένων που έχουν εισαγάγει στην πλατφόρμα Battle.net, τα οποία στην πράξη έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά.

Πράγματι, μετά την αγορά των παιχνιδιών οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν πρόγραμμα (authenticator) της εταιρείας το οποία διατίθεται στην τιμή των 9.99 ευρώ και με το οποίο ενισχύεται το επίπεδο προστασίας των στοιχείων τους στην πλατφόρμα, όπου έχουν εγγραφεί για να παίζουν τα παιχνίδια της Blizzard. Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι δηλώσεις της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα των προγραμμάτων αυτών είναι παραπλανητικές, ενώ παρατίθενται αρκετά περιστατικά, στα οποία φαίνεται να υπήρξε διαρροή στοιχείων των χρηστών από την πλατφόρμα Battle.net. Με δήλωσή της η Blizzard τόνισε ότι η συγκεκριμένη αγωγή δεν είναι βάσιμη και στηρίζεται σε ψευδή περιστατικά.

Η εταιρεία διέψευσε τον ισχυρισμό των εναγόντων ότι παρέλειψε να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ενημέρωσης των χρηστών για τις διαρροές στοιχείων τον Αύγουστο του 2012, επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στην διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών και δεσμεύτηκε να προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες για να υπερασπίσει το όνομά της απέναντι στην αγωγή.

Σχόλια