Ομαδική αγωγή κατά της Apple από 27.000 Νοτιοκορεάτες

0

Την Apple μήνυσαν περίπου 27.000 Νοτιοκορεάτες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η εταιρία έχει προβεί σε παραβιάσεις ιδιωτικότητας, μέσω των παρεχομένων υπηρεσιών των συσκευών iPhone, iPad,  iPod, iPod touch.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Changwon της Νοτίου Κορέας περιλαμβάνει αξιώσεις αποζημίωσης ύψους 27 δισεκατομμύρια γουόν, ή περίπου 26 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία και αντιστοιχεί σε περίπου 930 δολάρια για κάθε ενάγοντα.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει δεχθεί αλλεπάλληλες επικρίσεις από καταναλωτές και πολιτικούς σε διεθνές επίπεδο από τις αρχές του τρέχοντος έτους, λόγω της υπηρεσίας αποθήκευσης δεδομένων εντοπισμού θέσης, μέσω των ανωτέρω συσκευών.

Ιδιοκτήτες iPhone και iPad έχουν αποδείξει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα θέσης που αποθηκεύονται στις συσκευές τους για να δημιουργήσουν ένα χάρτη από τα ταξίδια τους.

Οι υπεύθυνοι τύπου της Apple αναφέρουν ότι οι κινητές συσκευές της δεν χρειάζεται να αποθηκεύουν τα δεδομένα θέσης για περισσότερες από επτά ημέρες και ότι ο λόγος που οι συγκεκριμένες πληροφορίες φυλάσσονταν για  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ενός χρόνου) ήταν πρόβλημα στο λογισμικό το οποίο και έχει ήδη διορθωθεί με τη σχετική αναβάθμιση. 
 

Σχόλια