Ομαδική αγωγή κατά της Toyota

0

Την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota προχωρεί στην ανάκληση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων για πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, κάτοικοι του Κολοράντο των ΗΠΑ, ζητούν αποζημίωση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η Toyota γνώριζε από χρόνια τα τεχνικά προβλήματα που παρουσίαζαν τα οχήματά της.
“”Η Toyota άργησε υπερβολικά να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ανταποκριθεί. Πολλοί ειδικοί στα αυτοκίνητα εκτιμούν ότι ακόμη και τώρα δεν έχει εντοπιστεί το πρόβλημα ακριβώς””, δήλωσε ο Μάικλ Μπεργκ, ένας από τους συνεταίρους της δικηγορικής φίρμας που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Toyota, με την οποία θα ενημερώσει τα υπουργεία Μεταφορών της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για την απόφασή της να ανακαλέσει μεγάλο αριθμό του υβριδικού μοντέλου Prius τρίτης γενιάς.
Περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια οχήματα θα ανακληθούν συνολικά στις χώρες της ΕΕ, ενώ και στην Ελλάδα, η εταιρεία προχωρεί σε αντίστοιχη κίνηση για τη διεξαγωγή προληπτικών ελέγχων.

Σχόλια