Ομολογία ενοχής έπειτα από συμφωνία για τον χάκερ Άλμπερτ Γκονζάλες

0

Χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις υποκλοπής προσωπικών δεδομένων, συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του και να εκτίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.
Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης άσκησαν δίωξη για συνωμοσία με στόχο την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων σε βάρος του 28χρονου χάκερ και πρώην πληροφοριοδότη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών (FBI), Άλμπερτ Γκονζάλες από το Μαϊάμι.
Σύμφωνα με έγγραφα από το δικαστήριο της Βοστόνης ο 28χρονος συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για 19 κατηγορίες και οι δύο εις βάρος του υποθέσεις να εκδικαστούν από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης.
Ο Γκονζάλες έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος από την εισαγγελία του Νιου Τζέρσι για άλλη υπόθεση απάτης με πιστωτικές κάρτες και για συνέργεια στην παραβίαση του ηλεκτρονικού δικτύου της αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων «Dave and Buster». Η εν λόγω υπόθεση δεν έχει σχέση με τη συμφωνία για την ομολογία της ενοχής του.
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι ο 28χρονος κατάφερε να υποκλέψει στοιχεία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από 170 εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς. Μαζί με τους συνεργούς του, οι οποίοι φέρονται να είναι ρωσικής καταγωγής, έβαλαν στο στόχαστρό εταιρείες, όπως οι T.J. Maxx, Barnes & Noble, Sports Authority, OfficeMax και πολλές άλλες.
Ο Γκονζάλες έχει ήδη χάσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας των ηλεκτρονικών του υπολογιστών, της οικίας του, του αυτοκινήτου και ό,τι είχε σε ρευστό χρήμα. Παράλληλα η σύντροφός του καλείται να επιστρέψει ένα δαχτυλίδι από το Tiffany ενώ οι γονείς και οι φίλοι του κατηγορούμενου οφείλουν να δώσουν πίσω όλα τα ρολόγια που τους χάρισε.

Σχόλια