Ομολόγησε ο «Botmaster»

0

Ένας 26χρονος από το Λος Άντζελες ομολόγησε ότι «μόλυνε» με ιούς 250.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κατάφερε να εισβάλει σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.
Η εισαγγελική αρχή του Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος, Τζον Σίφερ ομολόγησε την ενοχή του σε τέσσερις κατηγορίες για απάτη και παράνομες υποκλοπές, οι οποίες εάν κριθεί ένοχος επισείουν ποινή 60ετούς κάθειρξης και πρόστιμο περίπου 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η κατηγορούσα αρχή αναφέρει ότι ο Σίφερ και ένας αδιευκρίνιστος αριθμός συνεργών του, εγκατέστησαν κακόβουλους κώδικες, οι οποίοι λειτουργούσαν σαν κοριοί σε συγκεκριμένους υπολογιστές.
Ο κατηγορούμενος κατάφερε να ανακτήσει ονόματα χρηστών και κωδικούς, τα οποία χρησιμοποίησε για να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η εισαγγελική αρχή διευκρίνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ο αριθμός των θυμάτων και το ακριβές ποσό των χρημάτων που έκλεψε ο Σίφερ.
Ο Τζον Σίφερ εργαζόταν το πρωί σε εταιρεία συμβούλων σε θέματα προστασίας υπολογιστών. Στον κυβερνοχώρο ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Botmaster», διότι ήταν ιδιαίτερα ικανός στις επιθέσεις με δίκτυα τύπου bot.
Τα bots χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από χάκερ για τον συντονισμό και τη διεξαγωγή διαδικτυακών επιθέσεων σε servers ή για άλλους σκοπούς. Ένας χάκερ συνήθως έχει στη διάθεσή του πολλά bots, τα οποία σχηματίζουν ένα δίκτυο από bots (botnet) και επιτίθενται ταυτόχρονα σε έναν server του διαδικτύου.
Η επίσημη απαγγελία των κατηγοριών έχει οριστεί για τις 3 Δεκεμβρίου.

Σχόλια