Ορίστηκε η δικάσιμος για τον βασικό κατηγορούμενο χάκερ των LulzSec

0

Η δίκη θα γίνει σε ποινικό δικαστήριο της Περιφέρειας του Λος Άντζελες.Στη διάρκεια της χθεσινής ακρόασης από τον ανακριτή, ο 23χρονος Cody Kretsinger δήλωσε αθώος για τα αδικήματα που του προσάπτει το κατηγορητήριο, ήτοι συμμετοχή σε μεγάλης κλίμακας, εγκληματική επιχείρηση παραβίασης των ευρωπαϊκών συστημάτων ασφαλείας της Sony Entertainment, συνωμοσία και παράνομη αλλοίωση διαχειριστικών ξένων υπολογιστών με σκοπό υποκλοπή δεδομένων.

Το εννιασέλιδο κατηγορητήριο κατά του Kretsinger –που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σεπτέμβρη- του προσάπτει την υποκλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών από τα διαχειριστικά της Sony Entertainement με χρήση της -αρκετά διαδεδομένης μεταξύ των χάκερ- μεθόδου SQL injection attack. Συνεχίζει κατηγορώντας τον νεαρό ότι βοήθησε καταλυτικά τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης LulzSec να αναρτήσουν τις πληροφορίες που υπέκλεψαν στην ιστοσελίδα τους, καθώς και να ενημερώσουν για την πραγματοποιηθείσα επίθεση μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter. H LulzSec, ή αλλιώς Lulz Security, είναι οργάνωση ακτιβιστών χάκερ που είχε επιτεθεί στα συστήματα της Sony, δημοσιοποιώντας προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών. Τα δεδομένα περιελάμβαναν ονόματα, προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς και κωδικούς για διάφορες υπηρεσίες και κοινωνικά δίκτυα. «Με μια απλή injection υποκλέψαμε τα πάντα.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος να εμπιστεύεται τόσο μια εταιρεία που αφήνει τα δεδομένα των χρηστών της απροστάτευτα απέναντι σε τέτοιες απλές επιθέσεις ρουτίνας», ανέφερε τότε η ανακοίνωση των χάκερ.Ο δικαστής, παράλληλα με τον ορισμό της δικασίμου, διέταξε να εκπροσωπηθεί ο κατηγορούμενος από δημόσιο συνήγορο, τον οποίο θα υποδείξει το δικαστήριο. Αν τελικά καταδικαστεί, ο Kretsinger αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών.

 

Σχόλια