Όρο για τα smartphones πρόσθεσε η Κομισιόν στον συμβιβασμό με την Google

0

Η συμφωνία συμβιβασμού αφορά αλλαγές που δεσμεύεται η εταιρεία να πραγματοποιήσει όσον αφορά την εμφάνιση αποτελεσμάτων στη μηχανή αναζήτησης Google, προκειμένου να μην θίγει αθέμιτα τις ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης. Ο συμβιβασμός με την Επιτροπή προτιμήθηκε, ούτως ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα και νομικές περιπέτειες. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ εκπροσώπων της Google και της Κομισιόν είναι πολύ κοντά.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή ο Αλμούνια φαίνεται ότι προσέθεσε ως όρο της συμφωνίας την επέκταση των αλλαγών και στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω κινητών Android, στα οποία χρησιμοποιείται η μηχανή αναζήτησης της Google. Αν η εταιρεία δεν συμφωνήσει να περιλάβει και τα smartphones τύπου Android στις αλλαγές, είναι αρκετά πιθανό η Επιτροπή να υπαναχωρήσει από την συμφωνία συμβιβασμού και να κινηθεί νομικά.

Εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του Επιτρόπου Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times, τονίζοντας απλώς ότι η Κομισιόν βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας των προτάσεων που έστειλε η Google και συζήτησης με τους εκπροσώπους της εταιρείας για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.