Ουάσινγκτον: Μάχη για την πώληση κλεμμένων προϊόντων στο διαδίκτυο

0

Κατά πόσο η ελευθερία πώλησης αγαθών στο διαδίκτυο δελεάζει νομοταγείς πολίτες στον εθιστικό κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα – επιχειρήματα που εκφράστηκαν σε συνεδρίαση της υποεπιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εξετάζει αυτήν την περίοδο τρεις νέες προτάσεις νόμου για την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και την εθνική ασφάλεια.

Τα νομοσχέδια, τα οποία έχουν προταθεί και υποστηρίζονται από μεγάλους ομίλους λιανικής πώλησης όπως η Wal-Mart και η Target, προτείνουν ότι οι διαδικτυακές αγορές, όπως το Ebay και η Overstock, θα πρέπει να εξετάζουν πιο διεξοδικά τι διαθέτουν προς πώληση και θα πρέπει να απομακρύνουν άμεσα από τους καταλόγους τους τα προϊόντα για τα οποία θα έχουν λάβει “αξιόπιστες ενδείξεις” ότι είναι κλεμμένα.

Σύμφωνα με τα νομοσχέδια η διάθεση κλεμμένων προϊόντων στο διαδίκτυο θα διώκεται ποινικά ως έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα, τα νομοσχέδια δίνουν στους εμπόρους λιανικής πώλησης νέα δικαιώματα για την άσκηση αγωγών κατά των διαδικτυακών εταιρειών που δεν θα απομακρύνουν άμεσα από τις ιστοσελίδες τους κλεμμένα προϊόντα.

Σχόλια