Όχι του δικαστηρίου στην απελευθέρωση, με εγγύηση, του ιδρυτή της Megaupload

0

Αρνητική απάντηση έδωσε το δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας στον Kim Dotcom, ιδρυτή της ιστοσελίδας Megaupload, ο οποίος ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος κατόπιν καταβολής εγγύησης. Ο Dotcom είχε συλληφθεί στις 20 Ιανουαρίου σε έφοδο των αστυνομικών αρχών της χώρας, στα πλαίσια κοινής έρευνας με το FBI.
Ο δικαστής David McNaughton αιτιολόγησε την απόφασή του, ισχυριζόμενος ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ο κατηγορούμενος να προσπαθήσει να φύγει από τη χώρα, δεδομένου ότι διέθετε πολλαπλά διαβατήρια, επαρκή χρηματικά κεφάλαια στο εξωτερικό και είχε ποινικό μητρώο, λόγω προγενέστερων καταδικών για ηλεκτρονικά εγκλήματα. Την απόρριψη του αιτήματος του κατηγορουμένου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας Anne Toohey, επικαλούμενη τους ίδιους λόγους.
Ο δικαστής ανέφερε ότι την κρίση του επηρέασε και ένας ακόμη παράγοντας, δηλαδή η εύρεση όπλου ανάμεσα στα υπάρχοντα του Dotcom, όταν έγινε η αστυνομική έφοδος που οδήγησε στη σύλληψή του. «Η παράνομη οπλοκατοχή του αιτούντος είναι ένα ακόμη κριτήριο που προσμετράται στην απόφαση. Υπονοεί μια οικειότητα με το έγκλημα που κατά την γνώμη μου, μπορεί να επεκταθεί και στην χρησιμοποίηση εγκληματικών συνδέσμων με σκοπό τη διαφυγή από τη χώρα», σχολίασε ο δικαστής.

Σχόλια