Παραβίαση προσωπικών δεδομένων των κατοίκων της Καλιφόρνια

0

Μέσα στην εβδομάδα η τοπική κυβέρνηση της Καλιφόρνια αναμένεται να αποστείλει ταχυδρομικώς ατομικές ειδοποιήσεις σε 1,4 εκατομμύρια κατοίκους της Πολιτείας, ανακοινώνοντας ότι ενδέχεται τα προσωπικά στοιχεία τους να έχουν παραβιαστεί από χάκερ, τον περασμένο Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, η Πολιτεία είχε παράσχει τα προσωπικά δεδομένα 1,4 εκατομμυρίων κατοίκων της στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός προγράμματος για την παροχή βοήθειας στους ασθενείς και ηλικιωμένους. Τον Αύγουστο όμως ένας χάκερ κατόρθωσε να παραβιάσει το σύστημα του πανεπιστημίου και να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, τα οποία περιέχουν μεταξύ άλλων τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των κατοίκων.

Η αποστολή των ατομικών ειδοποιήσεων θα στοιχίσει συνολικά 691.000 δολάρια. Ωστόσο, το πρόβλημα εντοπίζεται στο νομοθετικό κενό που υπάρχει όσον αφορά το δικαίωμα της Πολιτείας να διαθέτει προσωπικά δεδομένα πολιτών σε τρίτους, κάτι που θα αντιμετωπιστεί με νομοσχέδιο, το οποίο θα ορίζει αυστηρά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα είναι δυνατή η διάθεση των δεδομένων αυτών.

Σχόλια