Παράλληλος πόλεμος Ρωσίας-Γεωργίας στο Διαδίκτυο

0

Παράλληλα με τις αιματηρές εχθροπραξίες στην περιοχή του Καυκάσου, μαίνεται και ένας άλλος πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία με πεδίο σύγκρουσης το Διαδίκτυο.

Στόχος του διαδικτυακού πολέμου είναι η επικράτηση και στο επίπεδο της πληροφόρησης, γεγονός πολύ σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι πληροφορίες διοχετεύονται με το σταγονόμετρο και κατά το δοκούν.

Η Γεωργία κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Ρωσία ότι μαζί με τη στρατιωτική επιχείρηση, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον πολλών κυβερνητικών δικτυακών τόπων, επισημαίνοντας ότι, λόγω της επίθεσης, προκλήθηκε προσωρινό «μπλακ άουτ» στην ιστοσελίδα του γεωργιανού υπουργείου Εξωτερικών και οι ανακοινώσεις ήταν προσβάσιμες μόνο ενός επίσημου blog.

Η Μόσχα όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αυτές, αλλά υποστήριξε ότι ρωσικοί δικτυακοί τόποι έχουν υποστεί παρόμοιες επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνιζε ότι «ένας αριθμός ιστοσελίδων που ανήκουν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης και επίσημους οργανισμούς έχουν πέσει θύματα επιθέσεων χάκερ».

Σχόλια