Παραμένουν εκτός ΗΠΑ οι διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προβούν σε νέες εμπορικές παραχωρήσεις στο πλαίσιο νέας συμφωνίας αποζημιώσεων προς την ΕΕ λόγω της απαγόρευσης λειτουργίας διαδικτυακών εταιρειών στοιχημάτων στις ΗΠΑ.

Το μέτρο «αναπλήρωσης» θα βελτιώσει τις ευκαιρίες ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στους τομείς του ταχυδρομείου, αποθήκευσης και στην έρευνα και ανάπτυξη.

Κοινοτικοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι οι νέες παραχωρήσεις θα επηρεάσουν τον τρόπο που εταιρείες ταχυμεταφορών όπως η γερμανική DHL θα ανταγωνίζονται τις αμερικανικές FedEx Corp και United Parcel Service Inc.
Η αξία του συνολικό εμπορικού πακέτου πιστεύεται ότι είναι πολύ κατώτερη των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οι ευρωπαϊκές ιστοσελίδες διαδικτυακών στοιχημάτων υποστηρίζουν ότι χρωστούν οι ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να προβούν σε συγκεκριμένη εκτίμηση της αξίας της συμφωνίας.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, οι ΗΠΑ απέσυραν τις υποσχέσεις στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), με τις οποίες υποχρεούνταν να επιτρέψουν τη λειτουργία εταιρειών στοιχημάτων.

Ο ΠΟΕ ζήτησε ως αποζημίωση να υποχωρήσουν οι ΗΠΑ στο θέμα των υπηρεσιών αλλά από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πιέζει για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς διαδικτυακών στοιχημάτων.

Σχόλια