Παράνομη παρακολούθηση των εμπιστευτικών συνομιλιών Δικηγόρων με τους πελάτες τους

0

Η Βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεπταν συζητήσεις δικηγόρων με πελάτες τους, τα τελευταία πέντε χρόνια

Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι το σύστημα βάση του οποίου οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των MI5 και ΜΙ6, παρακολουθούσαν συζητήσεις μεταξύ δικηγόρων και πελατών, αντίκειται στο νόμο.

Επίσης η απόφαση Βρετανικού δικαστηρίου στις 6 Φεβρουαρίου, το οποίο απεφάνθη ότι το καθεστώς ανταλλαγής μαζικών προσωπικών πληροφοριών μεταξύ της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και της αντίστοιχης βρετανικής επί σειρά 7 ετών, ήταν επίσης παράνομο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες εφεξής θα συνεργάζονται με τον Επιθεωρητή Υποκλοπών των Επικοινωνιών, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση των πρακτικών τους με όλα τα νομοθετήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δεσμεύουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Rachel Logan, διευθύντρια του νομικού τμήματος του Βρετανικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, δήλωσε: “Έχουμε να κάνουμε με μια κατάφωρη παραβίαση της θεμελιώδους αξίας της νομιμότητας ότι η επικοινωνία μεταξύ δικηγόρου και πελάτη πρέπει να είναι εμπιστευτική. Η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω. Οι μυστικές υπηρεσίες υπέκλεπταν παρανόμως υλικό και συνεχίζουν να το κάνουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κατασκοπεύουν τους αντιδίκους τους στα δικαστήρια. Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, οι υπηρεσίες κατασκοπείας της κυβέρνησης πιάστηκαν να παραβιάζουν το νόμο”.

 

Σχόλια