Παράταση… ζωής για τον Βρετανό χάκερ, Γκάρι ΜακΚίνον

0

Ο διευθυντής Δημόσιας Δίωξης (DPP) της Βρετανίας συμφώνησε στο “πάγωμα” της διαδικασίας έκδοσης του χάκερ, Γκάρι ΜακΚίνον στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρις ότου να εξεταστεί η υπόθεσή του.

Η ομάδα υπεράσπισης του Βρετανού χάκερ ζήτησε από την υπηρεσία DPP να ασκήσει δίωξη εις βάρος του πελάτη τους βάσει της βρετανικής νομοθεσίας και να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Δίωξης ανακοίνωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί και η απόφαση θα ληφθεί σε τέσσερις εβδομάδες.

Εξερχόμενος από το δικαστήριο ο Γκάρι ΜακΚίνον δήλωσε: “ήταν μια καλή ημέρα για μένα. Επιτέλους μια αχτίδα ελπίδας”.

Η συνήγορός του, Κάρεν Τόντερ σημείωσε ότι εάν το αίτημα δεν γινόταν δεκτό, τότε η έκδοση του πελάτη της στις ΗΠΑ ήταν ζήτημα ημερών.

Σε περίπτωση που η υπηρεσία DPP πειστεί να δικάσει τον ΜακΚίνον, τότε ο Βρετανός χάκερ θα αντιμετωπίσει ανώτατη ποινή τεσσάρων ετών αντί της κάθειρξης των 70 ετών που θα αντιμετώπιζε από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Ο ΜακΚίνον έχει ομολογήσει ότι εισέβαλε παράνομα σε συστήματα υπολογιστών της αμερικανικής ηγεσίας το 2001 και 2002 ενώ προσπαθούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες για την ύπαρξη UFO.

Ο ΜακΚίννον κατάφερε να παραβιάσει ακόμα και τα συστήματα ασφαλείας της NASA, του πανεπιστημίου στο Τενεσί, μιας βιβλιοθήκης στην Πενσιλβάνια και αρκετών ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Σχόλια