Παρελθόν ο πόλεμος γύρω από τους δίσκους υψηλής ανάλυσης

0

Την απόφασή της να παραιτηθεί από το φόρμα HD DVD ανακοίνωσε η Toshiba. Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει ο πόλεμος γύρω από τους δίσκους υψηλής ανάλυσης, στον οποίο νικητής βγαίνει το Blu-ray της Sony.
«Εξετάσαμε προσεκτικά τις συνέπειες που θα είχε μακροπρόθεσμα η συνέχιση του λεγόμενου πολέμου των φορμά επόμενης γενιάς και καταλήξαμε ότι μία γρήγορη απόφαση θα βοηθήσει την αγορά να αναπτυχθεί» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toshiba.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, Reuters, η Toshiba θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε ιδιοκτήτες προϊόντων HD DVD, αλλά θα περιορίσει τις εξαγωγές οδηγών HD DVD με τελικό στόχο να τις σταματήσει μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.
Η απόφαση δίνει τέλος στη μάχη δύο μεγάλων στρατοπέδων, επικεφαλής των οποίων ήταν η Sony και Toshiba, με κύριο έπαθλο την αγορά οικιακής ψυχαγωγίας ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Toshiba είχε συμφωνίες, μεταξύ άλλων, με την Universal Pictures, την Paramount Pictures και την DreamWorks Animation, οι οποίες υποστήριζαν το HD-DVD.
Η παλίρροια κατά του συγκεκριμένου φορμά γύρισε όταν η Warner Bros άλλαξε στρατόπεδο, τον περασμένο μήνα, προς την πλευρά του Blu-ray.
Ακολούθησαν μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις λιανικής, όπως τα Wal-Mart Stores, η Best Buy Co και η Netflix.
Το Blu-ray υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, η 20th Century Fox, η Walt Disney και η Lions Gate Entertainment.
Η Toshiba άρχισε να πουλά οδηγούς HD DVD το Μάρτιο 2006 και έχει μέχρι στιγμής διαθέσει ένα εκατομμύριο μονάδες παγκοσμίως, περιλαμβανομένων αυτών για την κονσόλα Corps Xbox 360 της Microsoft.

Σχόλια