Πειθαρχική έρευνα κατά στρατιωτικού Δικηγόρου για ανάρτηση στο Facebook

0

Δικηγόρος της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α., η οποία δημοσίευσε σχόλιό της στο Facebook επικρίνοντας το χειρισμό των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης εντός του στρατού, δήλωσε ότι οι προϊστάμενοι της ξεκίνησαν πειθαρχική έρευνα για να αποφανθούν για την ορθότητα των παρατηρήσεων της.

Η λοχαγός δημοσίευσε το σχόλιό της στη σελίδα Facebook Γερουσιαστή των ΗΠΑ , ο οποίος με δική του ανάρτηση ζητούσε την ενίσχυση της προστασίας των θυμάτων σεξουαλικής επίθεσης στο στρατό. Η Δικηγόρος, σχολιάζοντας την παραπάνω ανάρτηση, δήλωσε, απλά, ότι υποστηρίζει το παραπάνω αίτημα του Γερουσιαστή.

Η πειθαρχική έρευνα που κινήθηκε αργότερα εναντίον της αφορούσε την έκφραση γνώμης με κομματικό και πολιτικό κίνητρο, η οποία θα μπορούσε να υπονομεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πειθαρχικώς διωκόμενη κρίθηκε ένοχη για τις παραπάνω κατηγορίες και της έγιναν προφορικές επιπλήξεις. Η ίδια δήλωσε ότι η διενέργεια έρευνας εναντίον της αποτελούσε μια αντίδραση των Σωμάτων Ασφαλείας, επειδή η ίδια είχε αναλάβει την υπεράσπιση των θυμάτων σεξουαλικής επίθεσης στο στρατό.
 

Σχόλια