Πειρατική επίθεση στις δημοτικές ιστοσελίδες των γαλλικών πόλεων Ρεν, Τουρ, Μπορντώ

0

Ιστοσελίδες μεγάλων γαλλικών πόλεων έπεσαν θύματα πειρατικής επίθεσης τις τελευταίες 24 ώρες, με τη γνωστή μέθοδο «defacement», κατά την οποία μπλοκάρει η είσοδος στην κανονική σελίδα και εμφανίζεται το μήνυμα ή η εικόνα που επιλέγουν οι «πειρατές», όταν πληκτρολογεί κάποιος τη συγκεκριμένη διεύθυνση. Συγκεκριμένα, θύματα επίθεσης έπεσαν οι σελίδες των πόλεων Ρεν, Τουρ και Μπορντώ, από τις οποίες η πρώτη ακόμη είναι εκτός λειτουργίας, ενώ οι άλλες δύο πλέον ανοίγουν χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπεύθυνος για την ανακατεύθυνση του περιεχομένου των ιστοσελίδων των Τουρ και Μπορντώ είναι ο χάκερ με το ψευδώνυμο Stohanko, ενώ την πειρατική επίθεση κατά της σελίδας της Ρεν οργάνωσε η ομάδα TeaMp0is0N.

Τα κίνητρα των χάκερς ήταν εν πολλοίς πολιτικο-ακτιβιστικά, κρίνοντας από τα αναρτηθέντα μηνύματα. Στην ιστοσελίδα της Ρεν, τα μέλη της TeaMp0is0N δήλωναν ότι με αυτό τον τρόπο ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τους περιορισμούς που υφίστανται τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας εξαιτίας της ουδετεροφιλίας και ακραίας φιλελεύθερης προσέγγισης περί ατομικών δικαιωμάτων που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία. Η προσέγγιση αυτή, που επιβάλλει στις μουσουλμάνες να μην φορούν θρησκευτικά σύμβολα όπως η νικάμπ ή η μπούργκα και να μην προσεύχονται δημοσίως τις καθορισμένες ώρες, έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τους «πειρατές».

Αντίστοιχες επιθέσεις από την ομάδα είχαν γίνει τον Αύγουστο, μόνο που τότε στόχος ήταν οι ιστοσελίδες νομών-περιφερειών και όχι δήμων. Εκείνες όμως δεν είχαν την πολιτική διαμαρτυρία ως κίνητρο.

Σχόλια