Πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

0

Ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε την θέση σε ισχύ πέντε νόμων για τη ρύθμιση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, οι οποίοι αφορούν ως επί το πλείστον τη χορήγηση στην εκτελεστική εξουσία αρμοδιοτήτων ώστε να ενεργεί πιο αποτελεσματικά σε υποθέσεις του κυβερνοχώρου.

Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων αφορά στο Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Με τις ρυθμίσεις χορηγείται στο υπουργείο Εμπορίου η αρμοδιότητα να καταρτίζει τεχνολογικά πρότυπα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών καθώς και να αναπτύσσει ένα ομοσπονδιακό σχέδιο έρευνας στον κυβερνοχώρο. Επιπλέον, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την πρόσληψη των πιο άξιων και ικανών εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας στο διαδίκτυο καθώς και σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση των επιτελικών στελεχών στο συγκεκριμένο τομέα, ως ιδιαίτερα κρίσιμου τομέα για την εθνική ασφάλεια.

Οι πέντε νόμοι δεν ικανοποίησαν τους υποστηρικτές των σκληρών μέτρων προστασίας στον κυβερνοχώρο, αλλά κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων πολλών κυβερνητικών αξιωματούχων και η ψήφισή τους από το Κογκρέσο στο τέλος της βουλευτικής περιόδου του 2014 έτυχε θερμής αποδοχής.
 

Σχόλια