Πέρασε ο νόμος Σαρκοζί για τους πειρατές του διαδικτύου

0

Ενεκρίθη από τη γαλλική εθνοσυνέλευση ο νόμος, ο οποίος προβλέπει διακοπή σύνδεσης στο ίντερνετ όσων χρηστών κατεβάζουν περιεχόμενο που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του εν λόγω νομοσχεδίου, το οποίο είχε καταψηφιστεί αρχικά πριν από ένα περίπου μήνα.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, ο πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών έχει το δικαίωμα να διακόπτει την πρόσβαση χρήστη στο διαδίκτυο εφόσον ο τελευταίος εντοπιστεί τρεις φορές να κατεβάζει παράνομο περιεχόμενο στον υπολογιστή του.
Αρχικά οι χρήστες που παρανομούν θα λαμβάνουν ένα προειδοποιητικό e-mail από τη νέα κρατική αρχή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό, στη συνέχεια ένα γράμμα, ενώ τελικά θα χάνουν τη σύνδεση τους για ένα χρόνο, εφόσον παρανομήσουν για τρίτη φορά. Ο νόμος υποστηρίζεται, όπως είναι φυσικό, από το σύνολο των δισκογραφικών και κινηματογραφικών εταιρειών.
Οι επικριτές του νόμου επισημαίνουν ότι οι χάκερ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα IP άλλων χρηστών για να κατεβάζουν παράνομα μουσική και ότι τα θύματα αυτής της απάτης θα καλούνται μετά να αποδείξουν την αθωότητά τους.