Περιορισμός του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας

0

Επαναφέρει η κυβέρνηση στη Βρετανία, σχέδιο κατά το οποίο οι αρχές θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που προστατεύονται από το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, όταν αυτό επιτάσσεται από λόγους εθνικής ασφαλείας, που σχετίζονται με ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται υπό τη σχετική ρύθμιση, η κυβέρνηση θα παρέχει άδεια για αποθήκευση κάθε μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ιστορικού επισκέψεων ιστοσελίδων, και των τηλεφωνικών κλήσεων που γίνονται εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, παραβαίνοντας σχετική περί του αντιθέτου προεκλογική δέσμευση της παρούσας κυβέρνησης.
Για την εφαρμογή της αμφιλεγόμενης ρύθμισης, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου καλούνται να διατηρούν δεδομένα των πελατών τους, ενώ οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τηλεφωνίας να κρατούν αρχεία κλήσεων των συνδρομητών τους για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα.
Ο προϋπολογισμός εφαρμογής της νέας ρύθμισης εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες και έρχεται σε μία περίοδο, κατά την οποία, η χώρα δοκιμάζεται από ένα πρωτοφανές κύμα λιτότητας, με περισσότερες από 490,000 θέσεις εργασίας να καταργούνται στον Δημόσιο Τομέα.

Σχόλια