Περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας αποκτά η Google

0

Σε αγώνα δρόμου φαίνεται ότι έχει μπει η Google, προσπαθώντας να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογικές εφαρμογές και να οχυρωθεί απέναντι σε πιθανές νομικές περιπέτειες αναφορικά με πνευματικά δικαιώματα. Η εταιρεία εξαγόρασε πρόσφατα 187 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από την ΙΒΜ, ενώ το καλοκαίρι είχε προμηθευτεί από την ίδια περίπου 1000.

Στόχος της Google με την προσθήκη νέων διπλωμάτων στο ενεργητικό της είναι να αποφύγει αγωγές από τις βασικές ανταγωνίστριές της, Apple και Microsoft ή, εφόσον δεν τις αποφύγει, να έχει πλεονεκτική θέση στις δημιουργούμενες δίκες. Η εταιρεία επενδύει σοβαρά στο νέο της στόχο, όπως φαίνεται και από τα 12.5 δισεκατομμύρια για εξαγορά της Motorola Mobility.Ανάμεσα στα διπλώματα που εξαγόρασε τελευταία η Google είναι και η υπ’ αριθμόν US 7.865.592, η οποία σχετίζεται απευθείας με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αφορά την ταυτοποίηση ενδιαφερόντων μεταξύ των χρηστών της ίδιας υπηρεσίας δικτύωσης.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος Δικηγόρων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Βρετανίας, Vicki Salmon, σχολίασε ότι η Google πλέον δρα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. «Όταν ξεκινάς να συναγωνίζεσαι, προσπαθείς να έρθεις στο ίδιο επίπεδο με τον άλλον. Όταν τον έχεις φτάσει και είσαι σε ανταγωνιστικότερη θέση, μπορείς να αρχίσεις να επενδύεις μελλοντικά», δήλωσε.

Μόλις πέρυσι η Google είχε κατηγορήσει τους ανταγωνιστές της ότι εξαγόραζαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που δεν χρειάζονταν οι ίδιοι μόνο και μόνο για να βλάψουν την περαιτέρω ανάπτυξη του λειτουργικού συστήματος Android.

 

Σχόλια