Περισσότερες κάμερες στη Γαλλία

0

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2009, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μισέλ Αγιό-Μαρί υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο μέτρο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος.
Η υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» ότι το σύστημα παρακολούθησης με κάμερες κλειστού κυκλώματος ήταν σχετικά ανεξέλικτο στη Γαλλία: «Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Λονδίνο απετράπησαν λόγω του συστήματος παρακολούθησης με κάμερες, το οποίο είναι δέκα φορές πιο εξελιγμένο από το δικό μας», υπογράμμισε η Μισέλ Αγιό-Μαρί.
Η «Λε Μοντ» αναφέρει ότι επί του παρόντος στη Γαλλία υπάρχουν περίπου 340.000 κάμερες εγκεκριμένες από το κράτος.
«Θα είμαι σε συνεχή επαγρύπνηση ώστε το θέμα της ασφάλειας των Γάλλων πολιτών να μη θέτει σε κίνδυνο τις προσωπικές τους ελευθερίες», υποστήριξε η Αγιό-Μαρί, η οποία διευκρίνισε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των συστημάτων παρακολούθησης κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Έντονη είναι επίσης η ανησυχία των γαλλικών αρχών για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας μεταξύ συμμοριών στο Παρίσι.
Τον περασμένο μήνα η υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής ομάδας για την αντιμετώπιση της βίας στους νέους και είπε ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες θα μοιράζονται τις πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος.

Σχόλια