Περισσότεροι πολίτες προσλαμβάνουν χάκερ για υποκλοπή ξένων κωδικών !

0

Τα τρίτα πρόσωπα είναι συνήθως εμπορικοί ανταγωνιστές ή αντίδικοι, ενώ η όλη επιχείρηση κοστίζει από 100 έως 300 ευρώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εκατομμυριούχου από το Κουβέιτ, που προσέλαβε χάκερ για να διαρρήξει την προσωπική ηλεκτρονική αλληλογραφία του αδερφού του, με τον οποίο είχαν κληρονομικές διαφορές. Ο χάκερ ζήτησε μόλις 300 ευρώ, ενώ τα μηνύματα που παραβίασε περιείχαν σημαντικές πληροφορίες για οικονομικές συναλλαγές, διαδικαστικά έγγραφα και άλλα.

Η διάρρηξη της προσωπικής αλληλογραφίας τρίτου προσώπου είναι διαδικασία ιδιαιτέρως απλή για κάποιον που έχει εξοικείωση με το hacking. Συνήθως, αυτός που προσλαμβάνει τον χάκερ του υποδεικνύει την διεύθυνση email του θύματος, μαζί με τα ονόματα μερικών συναδέλφων ή φίλων του και μερικά θέματα που τον ενδιαφέρουν. Κατόπιν, ο χάκερ ετοιμάζει ένα email σε θέμα ενδιαφέροντος του θύματος, ενώ ως αποστολέας φαίνεται κάποιος γνωστός ή φίλος του. Ανοίγοντας το μήνυμα –που φέρει ιό – το θύμα ουσιαστικά επιτρέπει την πρόσβαση στα αρχεία του.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες, οι οποίες προσφέρουν στους χρήστες υπηρεσίες διάρρηξης λογαριασμών τρίτων προσώπων, με το κόστος να διαμορφώνεται κάτω από τα 100 ευρώ. Προσφέρονται διάφορες επιλογές, όπως υποκλοπή κωδικού στο mail ή στο προφίλ στο Facebook. Συχνά, βέβαια, διευκρινίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε σοβαρά άτομα με εύλογο ενδιαφέρον να μάθουν τις προσωπικές υποθέσεις του τρίτου προσώπου. Χαρακτηριστική είναι η διευκρίνιση σε μία τέτοιου είδους ιστοσελίδα: «Είμαστε επαγγελματίες που θέλουμε να βοηθήσουμε άτομα σοβαρά, για τους οποίους η υποκλοπή ξένου κωδικού θα σώσει το γάμο τους, ή θα τους βοηθήσει να μάθουν την αλήθεια, ή θα τους προστατεύσει από μία απάτη, ή θα τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν επαγγελματικά ή οικογενειακά συμφέροντα. Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που θέλουν να διαφυλάξουν τέτοια συμφέροντα και δεν καλύπτονται από τις συμβατικές μεθόδους».

Άλλη δημοφιλής μέθοδος επίθεσης είναι με τη χρήση botnet, ώστε να τεθούν προσωρινά εκτός λειτουργίας κάποιες ιστοσελίδες. Μάλιστα, υπάρχουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που διαμοιράζουν εντελώς δωρεάν τέτοια προγράμματα στον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο.

 

Σχόλια