Πιέσεις Σαρκοζί για απόρριψη απόφασης για την πειρατεία στο διαδίκτυο

0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να ικανοποιήσει αίτημα του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί να εισηγηθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο την απόρριψη απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία απαγορεύει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για όσους χρήστες κατεβάζουν παράνομα ταινίες και μουσική από το ίντερνετ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στην Κομισιόν ζητώντας την “προσωπική ανάμειξη” του Μπαρόζο για την απόρριψη της εν λόγω τροπολογίας, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο μεταρρυθμιστικό πακέτο για τις Τηλεπικοινωνίες. Το πακέτο ενεκρίθη με συντριπτική πλειοψηφία από τους ευρωβουλευτές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η τροπολογία διευκρινίζει ότι “κανείς περιορισμός δε θα επιβληθεί σε θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των χρηστών εάν δεν έχει προηγηθεί σχετική εντολή από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές”.

Η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει αντίκτυπο σε σχετική πρόταση νόμου της Γαλλίας, η οποία προβλέπει την απαγόρευση της πρόσβασης στο διαδίκτυο αφού πρώτα οι χρήστες που κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες λάβουν δύο προειδοποιητικές επιστολές.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υπ όψιν την επιστολή του Νικολά Σαρκοζί αλλά σέβεται απολύτως την εν λόγω δημοκρατική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο

Σχόλια