Πιο κακόβουλο όλων το adware

0

Το λογισμικό για την παρουσίαση διαφημίσεων (adware) με ποσοστό 28,58% ήταν ο τύπος κακόβουλου προγράμματος (malware) που μόλυνε τους περισσότερους υπολογιστές στους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την έκθεση του πρώτου τριμήνου του 2008 από τα εργαστήρια ανάλυσης και ανίχνευσης malware, PandaLabs.

Οι δούρειοι ίπποι, με 25,46% και τα worms, με 9,94%, ήtαν οι άλλοι πιο σημαντικοί κακόβουλοι κώδικες. Όσον αφορά στους νέους τύπους, που έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, 62,16% ήταν δούρειοι ίπποι, 20,34% ήταν adware και 8,87% ήταν worms.

Η έκθεση περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο τμήμα για απειλές στα κινητά τηλέφωνα όπως Smartphones και iPhone.Σύμφωνα με το εργαστήριο της Panda Security, οι κύριες απειλές σε αυτές τις συσκευές είναι τα worms, οι δούρειοι ίπποι και το spyware.

«Η συμπεριφορά και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους είναι παρόμοια με εκείνα των κακόβουλων κωδικών για τους υπολογιστές», επισημαίνει στέλεχος της PandaLabs και συμπληρώνει, «Οι δούρειοι ίπποι με σκοπό να κλέψουν τα εμπιστευτικά στοιχεία, όπως τους κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις επαφές στιγμιαίων μηνυμάτων κ.λπ. είναι οι επικρατέστεροι, με 54,48% όλων των μολύνσεων. Αυτό δείχνει ότι οι επιθέσεις ενάντια σε κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και περισσότερο περίπλοκες».

Σχόλια