Πιο οργανωμένο και δραστήριο το κυβερνοέγκλημα το 2008

0

Εάν το 2007 ήταν το έτος κατά τη διάρκεια του οποίου αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των επαγγελματιών απατεώνων στον κυβερνοχώρο, τότε το 2008 μπορεί να χαρακτηριστεί το έτος που οι επονομαζόμενοι απατεώνες υψηλής τεχνολογίας “στρώθηκαν στη δουλειά”.

“Η παραοικονομία στον τομέα της τεχνολογίας ανθεί”, δήλωσε ο Νταν Χάμπαρντ επικεφαλής της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών, Websense και πρόσθεσε , “σήμερα δεν είναι απλά περισσότερο οργανωμένοι, αλλά συνεργάζονται καλύτερα και αποδεικνύουν ότι είναι σε θέση να αποκομίζουν κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες τους”.

Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στην πάταξη του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο φανερώνουν ότι τους τελευταίους 12 μήνες οι επαγγελματίες απατεώνες ήταν εξαιρετικά δραστήριοι.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, Sophos περισσότερα από 20.000 κακόβουλα προγράμματα εμφανίζονται σήμερα σε καθημερινή βάση.

Η εταιρεία Symantec αποκάλυψε ότι το 2008 το αντιίκο λογισμικό της πρόγραμμα παρείχε προστασία κατά ενός εκατομμυρίου ιών.

Στην πλειονότητά τους τα κακόβουλα προγράμματα πλήττουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τρέχουν με το πρόγραμμα Windows.

Οι ιοί πρωτοεμφανίστηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια αλλά το μεγαλύτερο μέρος των ενός εκατομμυρίων ιών σήμερα δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο με τρία χρόνια.

Σχόλια