Πιο συστηματική μάχη κατά του παράνομου «κατεβάσματος» μουσικής από το Ίντερνετ ζητούν οι δισκογραφικές εταιρίες

0

Να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του παράνομου «κατεβάσματος» μουσικών αρχείων από τον Κυβερνοχώρο, υιοθετώντας σχετικούς νόμους, καλεί τις κυβερνήσεις όλων των χωρών η Διεθνής Ομοσπονδία της Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI).
Στην ετήσια έκθεσή της, η ομοσπονδία αναφέρει ότι οι πωλήσεις μουσικής μειώθηκαν παγκοσμίως κατά 30% την εξαετία 2004-2009, συρρικνούμενες από τα 24,4 δισ. δολάρια το 2004 στα 15,8 πέρυσι. Η χρονιά που μόλις πέρασε καταγράφεται ως η δέκατη συνεχόμενη στη διάρκεια της οποίας μειώθηκαν οι πωλήσεις.
Η νόμιμη διάθεση μουσικής μέσω Ίντερνετ αντιστοιχούσε το 2009 στο 27% των παγκόσμιων πωλήσεων και ήταν αυξημένη κατά 12%, αγγίζοντας τα 4,2 δισ. δολάρια. Ωστόσο, η θετική, για τις δισκογραφικές, αυτή εξέλιξη δεν αρκεί για να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων εξαιτίας του παράνομου downloading. «Για να μπορέσουμε να επενδύσουμε σε νέους καλλιτέχνες, πρέπει να καταπολεμήσουμε το μαζικό παράνομο “κατέβασμα”», τόνισε ο πρόεδρος της IFPI, Τζον Κένεντι.
Η ομοσπονδία, όπως ήταν επόμενο, επικρότησε την ψήφιση νόμων που προσπαθούν να περιορίσουν τη διαδικτυακή πειρατεία, όπως αυτοί στη Γαλλία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Σχόλια