Ποινή 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε νεαρό για ηλεκτρονική απάτη

0

Χρηματική ποινή ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος του 20χρονου Κόουλ Μπαρτιμόρο, για ηλεκτρονική απάτη. Συγκεκριμένα, ο Μπαρτιμόρο εξαπάτησε χρήστες του διαδικτύου που στοιχημάτιζαν σε αθλητικά παιχνίδια με το να τους υπόσχεται κέρδη έως και 2500% για τα χρήματα που θα του έδιναν.

Στο αστικό μέρος της υπόθεσης, ο νεαρός υποχρεώθηκε να καταβάλει ένα εκατομμύριο δολάρια στους εξαπατηθέντες, και υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν έχει άλλα χρήματα. Ωστόσο, η δικαστής Μπάρμπαρα Τζόουνς του επέβαλε χρηματική ποινή 1.273.371 δολαρίων, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά του Μπαρτιμόρο αποτελεί μορφή ακραίας περιφρόνησης του νόμου. Παράλληλα, στην απόφαση αναφέρεται ότι ο ισχυρισμός του Μπαρτιμόρο πως δεν έχει άλλα χρήματα δεν στέκει, καθώς οι αρχές παρουσιάσαν αποδείξεις πως είναι κάτοχος αθλητικών καρτών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Ο Μπαρτιμόρο εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 33 μηνών για ξεχωριστή υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης μέσω της ιστοσελίδας δημοπρασιών eBay.

Σχόλια