Ποινή απαγόρευσης κατοχής κινητού τηλεφώνου, λόγω πρόκλησης δυστυχήματος

0

Η απαγόρευση της κατοχής ή χρήσης κινητού τηλεφώνου επιβλήθηκε ως ποινή σε Αμερικανίδα, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Η 23χρονη Mitzi Nelson χτύπησε και σκότωσε με το όχημα της μία ποδηλάτισσα, το περασμένο φθινόπωρο. Όπως αναφέρεται στην αστυνομική έκθεση, η Μ.Nelson ήταν απορροφημένη από το κινητό της τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο θύμα.

Την περασμένη Τετάρτη, η Μ.Nelson καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μίσιγκαν σε εξάμηνη φυλάκιση, καταναγκαστική κοινωφελή εργασία 150 ωρών και πρόστιμο, όμως της επιβλήθηκε μία ακόμα, ιδιαίτερη ποινή: η απαγόρευση κατοχής ή χρήσης κινητού τηλεφώνου ή άλλης φορητής ηλεκτρονικής συσκευής για δύο χρόνια.

Ο δικαστής της υπόθεσης, Stewart McDonald, παραδέχτηκε ότι αν και μπορεί να αμφισβητηθεί το εάν έχει την εξουσία επιβολής της εν λόγω απαγόρευσης, ελπίζει ότι με την τιμωρία θα αποτραπούν άλλοι πολίτες από τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. «Πιστεύω ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου αποτελεί προνόμιο και όχι δικαίωμα», δήλωσε ο S.McDonald.