Ποινή φυλάκισης 9 ετών για αποπλάνηση παιδιών μέσω του Διαδικτύου

0

Eννέα χρόνια φυλάκισης επέβαλε Δικαστήριο της Μ. Βρετανίας στον εικοσιενάχρονο φοιτητή Lee Costi που ομολόγησε την ενοχή του για το αδίκημα της αποπλάνησης παιδιών που προσέγγιζε μέσω του Διαδικτύου.

Ο Costi γνώρισε τα ανήλικα κορίτσια μέσω των chatroom του Διαδικτύου, ενώ συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές όταν κανόνισε να συναντήσει ένα δεκατετράχρονο κορίτσι στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νότινγχαμ με σκοπό να το αποπλανήσει.

Στην σύλληψη του συνέβαλε πολυεθνική οργάνωση που δραστηριοποιείται κατά της αποπλάνησης των παιδιών μέσω του Διαδικτύο και καλεί, μέσω της ιστοσελίδας της, τους ανήλικος να αναφέρουν περιπτώσεις ύποπτης προσέγγισης τους από ενήλικους μέσω του Διαδικτύο.

Κατά την διάρκεια της δίκης ο Costi ομολόγησε ότι κατά το παρελθόν αποπλάνησε άλλα δύο κορίτσια ,δεκατριών και δεκατεσσάρων ετών, που προσέγγισε και στις δύο περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών για την αποπλάνηση των δύο παιδιών, ποινή φυλάκισης 18 μηνών επειδή υποκίνησε ένα τρίτο θύμα του να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην διαδικτυακή κάμερα του υπολογιστή του και 18 μήνες φυλάκισης για την κατοχή περισσότερων από 40 άσεμνων φωτογραφιών παιδιών.