Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος δύο πρώην στελεχών της AOL

0

Δύο πρώην στελέχη της αμερικανικής εταιρίας America Online, οι Κεντ Ουάκερφορντ και Τζον Τούλι, παραπέμπονται σε δίκη, κατηγορούμενοι για απάτη, καθώς συνωμότησαν με υπαλλήλους της εταιρίας λογισμικού PurchasePro ώστε να αυξήσουν εικονικά τα έσοδα της εταιρίας τους. Μεταξύ άλλων οι κατηγορούμενοι διώκονται για ηλεκτρονική απάτη, συνωμοσία, κατάρτιση πλαστών συμβολαίων,έκδοση πλαστών τιμολογίων και ψευδορκία.

Μαζί με τα δύο στελέχη της AOL κατηγορούνται και άλλα τέσσερα της PurchasePro ότι συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν ψεύτικα έσοδα της AOL μέσω κρυφών συμβολαίων που δεν ανακοινώθηκαν στους οικονομικούς ελεγκτές και τους επενδυτές. Η συνωμοσία έγινε πριν το 2000, οπότε και η AOL συγχωνεύτηκε με την Time Warner, η οποία πρόκειται να πληρώσει 510 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να έρθει σε συμβιβασμό στο αστικό μέρος της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν το επενδυτικό κοινό, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους είπαν ψέματα για τα πραγματικά έσοδα της εταιρίας. Σε περίπτωση που οι Ουάκερφορντ και Τούλι καταδικαστούν για όλες τις κατηγορίες, αντιμετωπίζουν κάθειρξη τουλάχιστον 50 ετών και βαριές χρηματικές ποινές.

Σχόλια